Teràpies

Kinesiologia

(Del grec Kinesis, moviment i logos, tractat, estudi) és l’estudi científic del moviment humà.

En un sentit més complet la Kinesiologia és una forma de Comunicació i estudi de tots els nivells que “conformen” l’ésser humà: Estructural, Bioquímic, Emocional, Energètic i Psicoespiritual, tant per saber comprendre el que està passant, com per conèixer de quina manera es poden solucionar o millorar els diferents desequilibris que patim, mitjançant tècniques com les flors de Bach, l’aromateràpia, etc.

Aquesta meravellosa tècnica ens permet connectar amb la saviesa del nostre cos. El nostre inconscient, paradoxalment, sap més sobre nosaltres mateixos que la nostra part conscient i, la Kinesiologia, mitjançant un senzill sistema de test, ens permet accedir a tota aquesta informació de forma precisa.

Medicina tradicional xinesa

 És el nom que es dóna normalment a un seguit de pràctiques mèdiques tradicionals, desenvolupades a Xina al llarg de la seva evolució cultural mil·lenària. Els principals fonaments teòrics mèdics de la MCT es basen en aquesta llarga experiència, i queda reflectida, en la teoria del “yin-yang” i altres, com la Teoria dels “cinc elements”. Els tractaments es fan amb referència a aquest marc filosòfic.

Aquesta medicina es basa en el concepte de “chi” (o energia vital) equilibrat, que recorre el cos de la persona. Els que practiquen aquesta medicina proposen que el “chi” regula l’equilibri espiritual, emocional, mental i físic i està afectat per les forces oposades del “yin” i el “yang”. Segons la medicina xinesa tradicional, la malaltia és dona quan s’altera el flux del chi i es produeix un desequilibri del yin i el yang. Els components bàsics d’aquesta medicina són: les teràpies amb herbes, tindre una alimentació saludable, fer exercici físic, practicar la meditació, l’acupuntura i els massatges.

Acupuntura

L’acupuntura i la moxibustió constitueixen una part important de la medicina tradicional Xinesa.

Prevenen i tracten malalties mitjançant la punció d’alguns punts del cos humà amb agulles o amb la calor generada per la moxa.

La formació i el desenvolupament de l’acupuntura i la moxibustió, compten amb un llarg procés històric. L’acupuntura és un gran tresor i constitueix el resum de les experiències de tot un poble en la seva lluita contra les malalties durant mil·lennis.

Auriculoteràpia

És un mètode de tractament utilitzat en la medicina xinesa tradicional, també conegut com auriculopuntura, variant de l’acupuntura, que consisteix en l’estimulació dels punts acupunturals que es localitzen al pavelló auricular, tant per a la prevenció com per al tractament de malalties.

A l’orella es reflecteix una imatge semblant a la d’un fetus “in utero”. El fetus està orientat cap a baix, al nivell del seu lòbul. Aquesta forma funciona en la Medicina xinesa com el “mirall” de tot el cos, deixant així de ser un òrgan aïllat.

Nutrició

La dieta que es proposa es basa, sobretot, en educar la persona a adquirir uns hàbits alimentaris que depurin, nodreixin, donin energia i enforteixin l’organisme.
Es rebutgen dietes miraculoses i puntuals per donar prioritat a pautes i recomanacions que permetin planificar els menús diaris introduint també aliments nous, alhora que fàcils d’aconseguir i cuinar.

El propòsit final és ensenyar a nodrir l’organisme per aprofitar al màxim els nutrients dels aliments i per rebutjar els tòxics que el perjudiquen i, que en molts casos, provoquen afeccions i malalties fàcils d’eliminar canviant l’alimentació.


En definitiva, aprendre a menjar bé com equilibri i ajuda a la visió holística de salut.

Harmonització dels chakras: (centres d'energia)

El tacte terapèutic és una tècnica guaridora basada en l’ús de les mans per dirigir i modular amb finalitats terapèutiques les energies que activen i actuen en el nostre cos físic.

Energies procedents de diferents fonts del medi ambient i entorn, el Sol, la Terra, … Així com de la nostra ment, emocions o energies subtils més elevades del nostre ésser, són captades pel cos eteri (mecanisme d’entrada i sortida per a diferents energies, està en íntima relació amb el sistema nerviós i amb el sistema endocrí), les quals són transformades i processades pels chakras.

Els chakras posseeixen funcions molt importants, ja que són: receptors, transformadors i distribuïdors de l’energia vital.

Constel·lacions Familiars

Són un mètode de teràpia breu i molt efectiu que ajuda a veure l’arrel de problemes que podem arrossegar amb el temps i que ens és difícil trobar-hi solució. A través de les CF la persona entra en sintonia amb la seva realitat i problemàtica, i pot observar i integrar on és l’origen d’aquest tema que el bloqueja, a fi de sanar-ho per alliberar-se’n, i poder fluir amb la vida amb més harmonia per un bon desenvolupament vital, trobant una imatge de solució. 
Interessa a les persones que tinguin problemes en l’àmbit relacional (parella, relacions pares-fills, etc.) o bé malalties, addiccions, problemes laborals, pèrdues i dols, orientacions en moments de canvis, abordar fets traumàtics, etc. i també aprofundir en el coneixement d’un mateix, màxima per una vida més plena i feliç. 

Osteopatia

La Osteopatia va néixer de la mà d’Andrew Taylor Still (1828-1917), metge nord-americà que començaria a plantejar-se els principis i filosofia de la medicina imperant en la segona meitat del segle XIX a partir de la mort de tres dels seus fills per una epidèmia de meningitis. Creia que el fonament gairebé exclusiu del sistema sanitari en la farmacologia per curar les malalties no era suficient i a més era tòxic i nociu per l’organisme degut als seus efectes secundaris. Va investigar i practicar diferents tècniques com el magnetisme i més tard entra en contacte amb la manipulació d’ossos. Perfeccionant les manipulacions principalment del raquis vertebral el portarà a adonar-se que no només exercien un efecte sanador sobre l’estructura sinó que també sanava problemes del sistema orgànic. Per tant, al cap d’anys de seguir estudiant en aquesta línia més global de l’abordament de les patologies estableix el concepte d’Osteopatia a partir de dues paraules gregues: “osteon”(os) i “pathos” (camí) que segons la seva nova visió significava “el camí de l’os” on la manipulació dels ossos es convertia en la nova tècnica sanitària per curar les persones. Estableix a continuació 4 principis filosòfics en que es basa:

  1. Principi de Globalitat: “El cos és una totalitat on tot està interconnectat, es relaciona amb si mateix i amb l’entorn que l’envolta. La relació cos-emoció-ment-esperit és inseparable.”
  1. Principi d’Autocuració: “Aquesta totalitat busca l’equilibri i té capacitat d’autocuració.”
  1. Principi l’Estructura governa la Funció: “Si un òrgan perd la capacitat natural de moviment s’alterarà la seva funció. Per conservar la salut, el cos ha de recuperar la capacitat de llibertat en tots els seus moviments. El moviment és vida.”
  1. Principi de l’Arteria Absoluta: “La sang és vida, porta tots els nutrients necessaris i ajuda a drenar i eliminar tots els restes innecessaris per mantenir la capacitat natural del cos d’autoregular-se.”

Així, podem definir la Osteopatia com una Ciència, ja que es fonamenta en coneixements científics profunds, exactes i verificables de l’estructura, funció i interrelació de la mecànica anatòmica i fisiològica humana i dels processos bioquímics que se’n deriven i com un Art d’escoltar els diferents teixits i ritmes subtils i vitals que conformen l’organisme humà. L’Osteòpata, és un biomecànic de precisió que treballa únicament amb les seves mans educades i sensibilitzades que capten l’expressió subtil de l’organisme des d’una presencia atenta i neutre per acompanyar al cos a alliberar qualsevol tensió que estigui inhibint l’equilibri fisiològic, emocional i mental.

Psico-Osteopatia Orgànica

La Psico-Osteopatia Orgànica neix de la voluntat d’acompanyar a la persona en tots els plans que la conformen, no quedant-nos només en el pla físic. És una visió més global i profunda del ésser humà, on tots els sistemes estan connectats entre sí; els aspectes físics, els emocionals, els energètics, els psicològics i els espirituals formen part de la mateixa història i, per tant, cadascun és part fonamental del tot per mantenir un bon equilibri funcional i autonomia personal. Quant un d’ells pateix un desequilibri, la resta inevitablement es veu alterada en la seva funció. Està demostrat i hem pogut experimentar en consulta, com les emocions i el sistema de creences generen impactes al nostre cos en forma de tensió i bloqueig quant no som capaços de fer una bona gestió dels conflictes i podem observar més tard de quina manera s‘expressen alterant el complex sistema químic, nerviós i conductual. Per tant podem treballar tots aquest aspectes mitjançant l’estimulació de diferents estructures i teixits corporals, sobretot el sistema orgànic que és qui té més impacte. Per exemple, el fetge és qui principalment pateix l’excés de ràbia i després de viure una situació que ens genera molta frustració o ràbia i no l’ha podem gestionar adequadament pot referir un dolor a l’espatlla dreta o les cervicals, o tenir una erupció virulenta a la pell. O si hem viscut una situació de tristesa i no hem pogut plorar-la o fer el dol els pulmons es podran veure afectats i generar molèsties a les cervicals o a les lumbars.

Demana informació sobre les Teràpies

Ioga

Ens aporta eines d’autoconeixement i aprenentatge

Kinesiologia

Comunicació i estudi de tots els nivells que “conformen” l’ésser humà

Nutrició

Educar la persona a adquirir uns hàbits alimentaris

Teràpies manuals

Un conjunt de tècniques dirigides a mitigar els dolors musculars

Constel·lacions familiars

Problemes que arrosseguem amb el temps i que ens és difícil solucionar

Aromateràpia

Ús terapèutic dels aromes purs per a un tractament natural

Fitoteràpia

La ciència que estudia la utilització de les plantes medicinals

Elixirs florals

Harmonitzen la nostra vida psíquica i ens ajuden a afrontar els reptes

Txi kung

Millora la salut i explota el potencial per aconseguir l’harmonia dins el cos

Si continues utilitzant aquesta web acceptes l'ús de cookies. més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Tancar