Teràpies

Teràpies

Kinesiologia

(Del grec Kinesis, moviment i logos, tractat, estudi) és l’estudi científic del moviment humà.

 

En un sentit més complet la Kinesiologia és una forma de Comunicació i estudi de tots els nivells que conformen l’ésser humà: Estructural, Bioquímic, Emocional, Energètic i Psicoespiritual, tant per saber comprendre el que està passant, com per conèixer de quina manera es poden solucionar o millorar els diferents desequilibris que patim, mitjançant tècniques com les flors de Bach, l’aromateràpia, etc.

 

Aquesta meravellosa tècnica ens permet connectar amb la saviesa del nostre cos. El nostre inconscient, paradoxalment, sap més sobre nosaltres mateixos que la nostra part conscient i, la Kinesiologia, mitjançant un senzill sistema de test, ens permet accedir a tota aquesta informació de forma precisa.

Medicina tradicional xinesa

 És el nom que es dóna normalment a un seguit de pràctiques mèdiques tradicionals, desenvolupades a Xina al llarg de la seva evolució cultural mil·lenària. Els principals fonaments teòrics mèdics de la MCT es basen en aquesta llarga experiència, i queda reflectida, en la teoria del “yin-yang” i altres, com la Teoria dels “cinc elements”. Els tractaments es fan amb referència a aquest marc filosòfic.

Aquesta medicina es basa en el concepte de “chi” (o energia vital) equilibrat, que recorre el cos de la persona. Els que practiquen aquesta medicina proposen que el “chi” regula l’equilibri espiritual, emocional, mental i físic i està afectat per les forces oposades del “yin” i el “yang”. Segons la medicina xinesa tradicional, la malaltia és dona quan s’altera el flux del chi i es produeix un desequilibri del yin i el yang. Els components bàsics d’aquesta medicina són: les teràpies amb herbes, tindre una alimentació saludable, fer exercici físic, practicar la meditació, l’acupuntura i els massatges.

Acupuntura

L’acupuntura i la moxibustió constitueixen una part important de la medicina tradicional Xinesa.

Prevenen i tracten malalties mitjançant la punció d’alguns punts del cos humà amb agulles o amb la calor generada per la moxa.

La formació i el desenvolupament de l’acupuntura i la moxibustió, compten amb un llarg procés històric. L’acupuntura és un gran tresor i constitueix el resum de les experiències de tot un poble en la seva lluita contra les malalties durant mil·lennis.

Auriculoteràpia

És un mètode de tractament utilitzat en la medicina xinesa tradicional, també conegut com auriculopuntura, variant de l’acupuntura, que consisteix en l’estimulació dels punts acupunturals que es localitzen al pavelló auricular, tant per a la prevenció com per al tractament de malalties.

A l’orella es reflecteix una imatge semblant a la d’un fetus “in utero”. El fetus està orientat cap a baix, al nivell del seu lòbul. Aquesta forma funciona en la Medicina xinesa com el “mirall” de tot el cos, deixant així de ser un òrgan aïllat.

Nutrició

La dieta que es proposa es basa, sobretot, en educar la persona a adquirir uns hàbits alimentaris que depurin, nodreixin, donin energia i enforteixin l’organisme.
Es rebutgen dietes miraculoses i puntuals per donar prioritat a pautes i recomanacions que permetin planificar els menús diaris introduint també aliments nous, alhora que fàcils d’aconseguir i cuinar.

El propòsit final és ensenyar a nodrir l’organisme per aprofitar al màxim els nutrients dels aliments i per rebutjar els tòxics que el perjudiquen i, que en molts casos, provoquen afeccions i malalties fàcils d’eliminar canviant l’alimentació.


En definitiva, aprendre a menjar bé com equilibri i ajuda a la visió holística de salut.

Harmonització dels chakras: (centres d'energia)

El tacte terapèutic és una tècnica guaridora basada en l’ús de les mans per dirigir i modular amb finalitats terapèutiques les energies que activen i actuen en el nostre cos físic.

Energies procedents de diferents fonts del medi ambient i entorn, el Sol, la Terra, … Així com de la nostra ment, emocions o energies subtils més elevades del nostre ésser, són captades pel cos eteri (mecanisme d’entrada i sortida per a diferents energies, està en íntima relació amb el sistema nerviós i amb el sistema endocrí), les quals són transformades i processades pels chakras.

Els chakras posseeixen funcions molt importants, ja que són: receptors, transformadors i distribuïdors de l’energia vital.

Constel·lacions Familiars

Són un mètode de teràpia breu i molt efectiu que ajuda a veure l’arrel de problemes que podem arrossegar amb el temps i que ens és difícil trobar-hi solució. A través de les CF la persona entra en sintonia amb la seva realitat i problemàtica, i pot observar i integrar on és l’origen d’aquest tema que el bloqueja, a fi de sanar-ho per alliberar-se’n, i poder fluir amb la vida amb més harmonia per un bon desenvolupament vital, trobant una imatge de solució. 
Interessa a les persones que tinguin problemes en l’àmbit relacional (parella, relacions pares-fills, etc.) o bé malalties, addiccions, problemes laborals, pèrdues i dols, orientacions en moments de canvis, abordar fets traumàtics, etc. i també aprofundir en el coneixement d’un mateix, màxima per una vida més plena i feliç. 

Respiració alquímica, sexualitat sagrada.

QUÈ ÉS LA RESPIRACIÓ ALQUÍMICA, SEXUALITAT SAGRADA?

El cos de l’home i la dona conté la llavor del Diví, quan aquestes dues llavors s’uneixen des de l’amor i la consciència el potencial lumínic i vital que resideix en elles s’activa i la vida comença a florir.

El procés de Respiració Alquímica, Sexualitat Sagrada és un camí de vida i autoconeixement, aportant equilibri i sanació a la nostra sexualitat.

Aprendre l’art de donar i rebre, la dansa de les polaritats i la importància de la re conceptualització del masculí i el femení a nivell planetari sana les nostres vides i genera un canvi en l’inconscient col·lectiu generacional.

Respiració Ovàrica, Alquímia Femenina.

QUÈ ÉS LA RESPIRACIÓ OVÀRICA, ALQUÍMIA FEMENINA?

Els ovaris, l’úter i els pits són la part de l’anatomia femenina amb més potencial energètic de tot l’organisme, és allí on es troba intrínsecament la llavor de la vida. La tècnica de respiració ovàrica, reuneix diferents seqüències que ens ajuden a contactar amb aquesta energia per a aprendre a utilitzar-la per la nostra pròpia sanació.

És un procés de sensibilització, consciència, neteja i purificació energètica. Una vegada agafat el contacte amb aquesta energia entrem en una segona faceta de distribució i sanació alquímica. Aquest procés ens permet mantenir el flux energètic del nostre cos fluid i lliure i així no sols prevenir i tractar malalties si no també viure una vida més plena i fèrtil, en dir fèrtil ens referim al sentit més ampli de la paraula, no sols a concebre fills físics.

La dona és la font creativa de l’univers, és el gran úter creador, on tot el que es sembra floreix. Aquesta energia que soluciona la vida prové dels òvuls que es generen en els ovaris.

RECUPERA EL TEU PODER PERSONAL

Quan una dona cedeix el seu poder, és a dir, seu la seva energia creativa (sexual) i es deixa penetrar indiscriminadament, no sols per homes variats si no per l’entorn, plena els seus diferents cossos d’una capa energètica densa que consumeix la seva energia vital i l’allunya del seu poder personal, el qual és per naturalesa el poder de la creació. Contactar de nou amb el nostre poder personal activa immediatament al guaridor o mestre interior que és realment en qui ens hem de donar suport per a realitzar el trànsit d’aquesta vida alineades amb la nostra missió.

En la pràctica de la respiració, tant en consulta com a nivell grupal et porta a  alinear la ment, les emocions i el cos i a través del contacte amb un d’ells poder desbloquejar els altres, reprenent la unitat i portant a la persona a la integració de les seves diferents parts.

Molts dels bloquejos amb els quals ens trobem en el cos vénen donats per creences, per introjectes, per la nostra raça, credo i lloc on vivim. Cada cultura té una concepció diferent de l’energia sexual i del que significa ser dona, això marca àmpliament les nostres actituts cap a aquesta energia, per això part del procés va orientat a la neteja emocional i mental, a la separació del jo i l’entorn, a través de tècniques de la psicologia gestáltica i de pautes lingüístiques.

És planetàriament urgent que la dona sani el seu úter, s’alineï amb la seva feminitat, integri la seva masculinitat i resignifiqui la sexualitat.

Astrologia

L’astrologia és un mapa d’infinita informació que ens permet situar i comprendre sobre els diversos aspectes de la vida. També és molt eficient com a teràpia breu.

 Que aporta l’astrologia?

Encara que poc explorada en la nostra cultura, l’astrologia és un instrument mil·lenari com a font de coneixement personal i terapèutic. És un camp d’infinita informació que com a mapa, ens permet situar on ens trobem, comprendre la pròpia naturalesa (manera de ser) i els cicles vitals. Igualment ens permet conèixer als nostres fills, per comprendre’ls i acompanyar-los en els seus processos de vida.

La Carta Natal no determina, sinó expressa les probabilitats de tendències o el potencial (físic, mental, cognitiu, emocional, creatiu, etc.) que conjuntament a les seves simetries conformen la personalitat.

A partir d’aquesta eina, podem investigar les inquietuds personals sobre nosaltres mateixos o com a parella, mares, pares i educadors, entre d’altres. Això ens permet comprendre qüestions com:

Reconèixer l’herència psicològica, constructes mentals, mecanismes de relació, necessitats, dificultats, facilitats, talents amagats…

El perquè dels hàbits i anhels, i com transformar-los en habilitats.

Els factors que poden emergir en els diversos àmbits i moments de la vida.

Comprendre, acompanyar o treballar els conflictes cognitius, emocionals, educatius, de relació, de salut, etc.

Situar-se davant dels diversos moments de la vida i reconèixer les vies que permeten fluir …

Es molt eficient com a teràpia breu

… entre moltes altres possibilitats.

consultes individuals, en parella o grup.

Artteràpia

Artteràpia: procés terapèutic de resultats ràpids que possibilita comprendre, resoldre els conflictes a través de l’art. Ens connecta amb el present i possibilita transformació.

Dins de les diferents formes de definir l’artteràpia, la considerem un procés terapèutic que transcorre a través de les modalitats expressives (arts plàstiques, manualitats, gestos, dansa, música, poesia, etc.), com a mètode de comprensió i de rescat de l’equilibri psicològic per mitjà del significat simbòlic.

L’art ens permet transmetre i comunicar-nos més enllà de les paraules, ens obre la possibilitat de connectar-nos amb l’inconscient de forma espontània, natural i directa.

En l’artteràpia la comunicació es dona a través del moviment corporal, de l’art i les seves imatges. Ens ofereix la possibilitat de comprendre sobre nosaltres mateixos, sobre el nostre entorn i resoldre els nostres conflictes. Això propicia canvis en la quotidianitat i en la nostra existència més profunda.

L’acte de crear ens connecta directament amb el present i possibilita transformació.

Apunta’t i experimenti comprendre per aquesta via!

consultes individuals, en parella o grup.

Demana informació sobre les Teràpies

Ioga

Ens aporta eines d’autoconeixement i aprenentatge

Kinesiologia

Comunicació i estudi de tots els nivells que conformen l’ésser humà

Aromateràpia

Ús terapèutic dels aromes purs per a un tractament natural

Teràpies manuals

Un conjunt de tècniques dirigides a mitigar els dolors musculars

Constel·lacions familiars

Problemes que arrosseguem amb el temps i que ens és difícil solucionar

Nutrició

Educar la persona a adquirir uns hàbits alimentaris

Fitoteràpia

La ciència que estudia la utilització de les plantes medicinals

Elixirs florals

Harmonitzen la nostra vida psíquica i ens ajuden a afrontar els reptes

Astrologia

Ens mostra el mapa del nostre potencial i les nostres tendències

Subscriviu-vos al nostre butlletí

Estareu informats de totes les activitats que anem fent a l'Espai Obert

T'has subscrit amb èxit al nostre bulletí