Teràpies

Teràpies

Kinesiologia

(Del grec Kinesis, moviment i logos, tractat, estudi) és l’estudi científic del moviment humà.

 

En un sentit més complet la Kinesiologia és una forma de Comunicació i estudi de tots els nivells que conformen l’ésser humà: Estructural, Bioquímic, Emocional, Energètic i Psicoespiritual, tant per saber comprendre el que està passant, com per conèixer de quina manera es poden solucionar o millorar els diferents desequilibris que patim, mitjançant tècniques com les flors de Bach, l’aromateràpia, etc.

 

Aquesta meravellosa tècnica ens permet connectar amb la saviesa del nostre cos. El nostre inconscient, paradoxalment, sap més sobre nosaltres mateixos que la nostra part conscient i, la Kinesiologia, mitjançant un senzill sistema de test, ens permet accedir a tota aquesta informació de forma precisa.

Medicina tradicional xinesa

 És el nom que es dóna normalment a un seguit de pràctiques mèdiques tradicionals, desenvolupades a Xina al llarg de la seva evolució cultural mil·lenària. Els principals fonaments teòrics mèdics de la MCT es basen en aquesta llarga experiència, i queda reflectida, en la teoria del “yin-yang” i altres, com la Teoria dels “cinc elements”. Els tractaments es fan amb referència a aquest marc filosòfic.

Aquesta medicina es basa en el concepte de “chi” (o energia vital) equilibrat, que recorre el cos de la persona. Els que practiquen aquesta medicina proposen que el “chi” regula l’equilibri espiritual, emocional, mental i físic i està afectat per les forces oposades del “yin” i el “yang”. Segons la medicina xinesa tradicional, la malaltia és dona quan s’altera el flux del chi i es produeix un desequilibri del yin i el yang. Els components bàsics d’aquesta medicina són: les teràpies amb herbes, tindre una alimentació saludable, fer exercici físic, practicar la meditació, l’acupuntura i els massatges.

Acupuntura

L’acupuntura i la moxibustió constitueixen una part important de la medicina tradicional Xinesa.

Prevenen i tracten malalties mitjançant la punció d’alguns punts del cos humà amb agulles o amb la calor generada per la moxa.

La formació i el desenvolupament de l’acupuntura i la moxibustió, compten amb un llarg procés històric. L’acupuntura és un gran tresor i constitueix el resum de les experiències de tot un poble en la seva lluita contra les malalties durant mil·lennis.

Auriculoteràpia

És un mètode de tractament utilitzat en la medicina xinesa tradicional, també conegut com auriculopuntura, variant de l’acupuntura, que consisteix en l’estimulació dels punts acupunturals que es localitzen al pavelló auricular, tant per a la prevenció com per al tractament de malalties.

A l’orella es reflecteix una imatge semblant a la d’un fetus “in utero”. El fetus està orientat cap a baix, al nivell del seu lòbul. Aquesta forma funciona en la Medicina xinesa com el “mirall” de tot el cos, deixant així de ser un òrgan aïllat.

Constel·lacions Familiars

Són un mètode de teràpia breu i molt efectiu, basat en les lleis universals de l’amor que ajuda a les persones a veure i comprendre l’arrel dels problemes que arrosseguen, a vegades al llarg del temps, i que resulta difícil trobar-hi solució. A través de les CF, la persona entra en sintonia amb la seva realitat i problemàtica, i pot observar i integrar l’origen del tema que la bloqueja, que generalment és inconscient i/o difícil de veure, per tal de sanar-lo i alliberar-se’n, i poder fluir en la vida amb més harmonia, al trobar una solució.
Les CF ajuden a les persones amb problemes relacionals (conflictes de parella, relacions pares-fills, entre germans o familiars, bullying, moving, etc.), malalties (físiques i psicològiques), addiccions, problemes laborals i financers, pèrdues i dols, avortaments, crisis existencials, canvis sobtats, fets traumàtics (abusos, violacions, maltractaments, accidents, etc.) i també permeten aprofundir en el coneixement d’un mateix, a fi de viure una vida més plena i feliç.

Artteràpia

Artteràpia: procés terapèutic de resultats ràpids que possibilita comprendre, resoldre els conflictes a través de l’art. Ens connecta amb el present i possibilita transformació.

Dins de les diferents formes de definir l’artteràpia, la considerem un procés terapèutic que transcorre a través de les modalitats expressives (arts plàstiques, manualitats, gestos, dansa, música, poesia, etc.), com a mètode de comprensió i de rescat de l’equilibri psicològic per mitjà del significat simbòlic.

L’art ens permet transmetre i comunicar-nos més enllà de les paraules, ens obre la possibilitat de connectar-nos amb l’inconscient de forma espontània, natural i directa.

En l’artteràpia la comunicació es dona a través del moviment corporal, de l’art i les seves imatges. Ens ofereix la possibilitat de comprendre sobre nosaltres mateixos, sobre el nostre entorn i resoldre els nostres conflictes. Això propicia canvis en la quotidianitat i en la nostra existència més profunda.

L’acte de crear ens connecta directament amb el present i possibilita transformació.

Apunta’t i experimenti comprendre per aquesta via!

consultes individuals, en parella o grup.

Astrologia

L’astrologia és un mapa d’infinita informació que ens permet situar i comprendre sobre els diversos aspectes de la vida. També és molt eficient com a teràpia breu.

 Que aporta l’astrologia?

Encara que poc explorada en la nostra cultura, l’astrologia és un instrument mil·lenari com a font de coneixement personal i terapèutic. És un camp d’infinita informació que com a mapa, ens permet situar on ens trobem, comprendre la pròpia naturalesa (manera de ser) i els cicles vitals. Igualment ens permet conèixer als nostres fills, per comprendre’ls i acompanyar-los en els seus processos de vida.

La Carta Natal no determina, sinó expressa les probabilitats de tendències o el potencial (físic, mental, cognitiu, emocional, creatiu, etc.) que conjuntament a les seves simetries conformen la personalitat.

A partir d’aquesta eina, podem investigar les inquietuds personals sobre nosaltres mateixos o com a parella, mares, pares i educadors, entre d’altres. Això ens permet comprendre qüestions com:

Reconèixer l’herència psicològica, constructes mentals, mecanismes de relació, necessitats, dificultats, facilitats, talents amagats…

El perquè dels hàbits i anhels, i com transformar-los en habilitats.

Els factors que poden emergir en els diversos àmbits i moments de la vida.

Comprendre, acompanyar o treballar els conflictes cognitius, emocionals, educatius, de relació, de salut, etc.

Situar-se davant dels diversos moments de la vida i reconèixer les vies que permeten fluir …

Es molt eficient com a teràpia breu

… entre moltes altres possibilitats.

consultes individuals, en parella o grup.

Nutrició Higienista i alimentació conscient:

L’higienisme és una corrent que va sorgir a finals del segle XVIII i promou la higiene vital. L’ésser humà ha d’estar en harmonia amb ell mateix i amb el seu entorn i quan això es trenca, quan hi ha un desequilibri entre algunes de les seves àrees (física, emocional, mental o espiritual), és quan apareixen els diferents graus de malalties. L’energia vital es la que ens manté vius i quan tenim nivells d’energia molt baixos es quan estem més exposats a patir qualsevol trastorn o malaltia. Aquesta apareix com a resposta una necessitat vital: mantenir la vida, i a través d’aquests processos de desintoxicació i regeneració ho aconsegueix.
L’higienisme proposa unes pautes a seguir per aconseguir mantenir aquest equilibri i estar sans:
  • L’alimentació ha de ser natural, saludable i equilibrada, recomanen fruites, verdures, hortalisses, llegum, cereals integrals, fruits secs, fruita seca, llavors, germinats, poca proteïna animal (ous, peix, iogurt i formatge d’ovella o cabra) i res de productes processats. Pel que fa a la hidratació, bàsicament aigua. També podem incloure liquats o infusions. Per ells no només és important què menges sinó també quan i com ho fas, és a dir, les fases per les que passa el nostre organisme durant el dia (apropiació, assimilació i eliminació) i la combinació dels aliments. Segons Shelton, un dels màxims representants del higienisme, ens parla de la importància de no barrejar certs aliments perquè ens poden provocar putrefacció (descomposició de les proteïnes) o fermentació (descomposició dels sucres-midons), i això fa que tinguem males digestions: distensió abdominal, gasos, acidesa. (Dieta dissociada).
  • Els dejunis també són importants perquè donem un descans al nostre sistema digestiu i permetem que aquest es netegi i es regeneri, gràcies a l’eliminació de toxines.
  • Descans del cos i de la ment. Dormir les hores necessàries (procés reparador) i sobretot respectar els bioritmes, el nostre cos és molt savi i qualsevol alteració fa que hi hagi un desequilibri. Pel que fa a la ment, meditar. Buscar moments per estar en silenci, amb un mateix/a i asserenar la ment.
  • Practicar exercici físic diàriament.
  • Hidroteràpia. Els beneficis de l’aigua (banys vitals, contrast aigua freda/aigua calenta) ens ajuden a depurar i regular el nostre organisme.
  • El contacte amb la natura (caminar per la muntanya o la platja, prendre el sol –helioteràpia …) és essencial, ens carrega les piles, ens canvia l’energia.
  • Evitar en la mesura en que ens sigui possible prendre medicaments i substàncies químiques. Debiliten la nostre energia vital i intoxiquen el nostre organisme.
  • Aprendre a gestionar les nostres emocions, quan una emoció negativa no es treballa s’acaba enquistant i acaba donant lloc a una malaltia física (d’això se’n diu somatització). Emoció expressada – emoció superada. En el moment en que expresses allò que sents (ràbia, ira, dolor, tristor, enuig) ja t’estàs alliberant.
  • I en el cas dels pensaments, com són els nostres pensaments? Nosaltres els escollim, són positius o negatius? Com vivim la nostra vida afecta directament a la nostra salut.

Harmonització dels txakres: (centres d'energia)

El tacte terapèutic és una tècnica guaridora basada en l’ús de les mans per dirigir i modular amb finalitats terapèutiques les energies que activen i actuen en el nostre cos físic.

Energies procedents de diferents fonts del medi ambient i entorn, el Sol, la Terra, … Així com de la nostra ment, emocions o energies subtils més elevades del nostre ésser, són captades pel cos eteri (mecanisme d’entrada i sortida per a diferents energies, està en íntima relació amb el sistema nerviós i amb el sistema endocrí), les quals són transformades i processades pels chakras.

Els chakras posseeixen funcions molt importants, ja que són: receptors, transformadors i distribuïdors de l’energia vital.

Demana informació sobre les Teràpies

Ioga

Ens aporta eines d’autoconeixement i aprenentatge

Kinesiologia

Comunicació i estudi de tots els nivells que conformen l’ésser humà

Aromateràpia

Ús terapèutic dels aromes purs per a un tractament natural

Teràpies manuals

Un conjunt de tècniques dirigides a mitigar els dolors musculars

Constel·lacions familiars

Problemes que arrosseguem amb el temps i que ens és difícil solucionar

Nutrició

Educar la persona a adquirir uns hàbits alimentaris

Fitoteràpia

La ciència que estudia la utilització de les plantes medicinals

Elixirs florals

Harmonitzen la nostra vida psíquica i ens ajuden a afrontar els reptes

Astrologia

Ens mostra el mapa del nostre potencial i les nostres tendències

Subscriviu-vos al nostre butlletí

Estareu informats de totes les activitats que anem fent a l'Espai Obert

T'has subscrit amb èxit al nostre bulletí