Hola lectors/es de l’Espai Obert , avui volia compartir amb vosaltres com podem ajudar al nostre organisme a no emmalaltir, a com reforçar el nostre sistema immune, que és el que s’encarrega de protegir-nos davant de qualsevol invasió, sobretot en aquests moments tan complicats i com nosaltres podem contribuir a millorar la nostra salut. L’estil de vida que portem, com vivim, té molt a veure a l’hora de mantenir aquest sistema immune en condicions. Només ens cal una mica de força de voluntat i seguir unes pautes correctes d’higiene vital.

Recomanacions:

  • Una bona alimentació és indispensable, sobretot productes frescos de temporada com fruita, verdures i hortalisses (això hauria de ser el 80% del que ingerim) fruits secs, fruita seca, llavors, germinats, llegums i cereals integrals. Reduir sal, sucres, proteïna animal (tota mena de carn, aus, peix, marisc, ous i productes làctics) farines refinades i productes processats perquè debiliten el nostre sistema immune. Aquests acidifiquen la sang, just el contrari del que necessitem, oxigenar-la al màxim (alcalinitzar-la) per poder fer front a qualsevol malaltia. Otto H.Warburg (Premi Nobel al 1931 per descobrir la causa primària del càncer) deia “les cèl·lules sanes viuen en un entorn alcalí i oxigenat, la qual cosa permet el seu bon funcionament. Les cancerígenes viuen en un entorn extremadament àcid i mancat d’oxigen”.
  • Hidratar-nos bé, pensem que som el 70% aigua.
  • Fer exercici cada dia. Beneficis de fer esport: redueix el risc de patir malalties cardiovasculars i diabetis, ajuda a controlar la tensió arterial, millora la immunitat, ajudar a controlar el pes, contribueix a augmentar la densitat òssia, enforteix la musculatura i millora la forma física. Moure’ns, estar actius, també té beneficis psicològics: millora l’estat d’ànim, redueix l’estrès i l’ansietat, ens dóna una sensació de benestar fent que incrementi la nostra autoestima.
  • Fer respiracions profundes, oxigenar correctament el nostre organisme, ens ajudarà a mantenir aquesta alcalinitat de què us he parlat anteriorment.
  • Fer meditacions per calmar la nostra ment. Importantíssim en aquests moments on se’ns bombardejar contínuament amb tanta informació.
  • Descansar les hores necessàries (8h com a mínim) respectant els biorritmes. Aquests venen determinats pel ritme dia/nit i condiciona la vida de tots els éssers vius, la llum del sol té un efecte sobre el nostre organisme, més enllà d’ajudar-nos a sintetitzar la vitamina D, com per exemple influeix en la nostra qualitat del son, en l’aprofitament de nutrients, regeneració de les nostres energies internes …
  • Prendre el sol. La llum conté i transmet una informació capaç de modificar la matèria, l’energia vital, les emocions i els pensaments. Rigorosos estudis científics han demostrat l’enorme poder terapèutic que té la llum solar i com la vitalitat i l’estat de salut de tots nosaltres està sobre manera influenciat per la quantitat de llum a la qual ens exposem de forma habitual.
  • Tenir pensaments positius. La negativitat és un dels motius que més debilita el sistema immune, cada cèl·lula del nostre cos reacciona a tot allò que li diu la ment, per tant nodrim-nos de bons pensaments.
  • Donar i rebre afecte i amor. Sentir-se estimat és un dels motius que més enforteix el nostre sistema immune. Tot i que ara mateix no ens podem abraçar, acaronar o besar com voldríem amb els nostres éssers estimats, sí que tenim els medis per poder-nos comunicar i estar en contacte amb ells en tot moment.
  • I finalment crec que també és un bon moment per reflexionar, per replantejar-nos la nostra manera de viure, per fer els canvis necessaris donada la situació actual en què ens trobem. El nostre comportament i les nostres accions tenen un impacte decisiu en el nostre entorn, per tant siguem responsables i actuem per poder millorar la vida del nostre planeta i la nostra pròpia.

Sònia Nadal

Terapeuta especialitzada en nutrició higienista i coach en gestió de vida

Equip Espai Obert.